Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
4.3.2011, Jana Bártová, fejeton
Jak už to bývá, kovářova kobyla chodí bosa. Platí to o všech profesích a o té fotografické dvojnásob. Už jste někdy zkusili přinutit fotografa, aby se nechal vyfotit? Nebo aby vám poslal vlastní foto?
Zdenek.h (15) | 4.3.201122:20
Fórum je snad otevřený i pro nesouhlasné názory, ne? Dávám ti žlutou kartu za neprofesionální chování, čoveče!
A pokud jde o profesionalitu fotografickou, tak obrázky z odkazu vypadají jako od poučeného amatéra ­- napraskané od boku. Výlučné je na nich pouze prostředí, kam se každý nedostane a taky hologram, ten na tom středu sedí jak pr..el na hrnec. Máš snad dojem, že zrovna tvoje obrázky kradou piráti ve velkým? Nenech se vysmát!
Odpovědět0  0
Libor Jiránek | 4.3.201118:53
Fotím rád, za fotografa se nepovažuju, ale když někdo fotí mě prožívám přesně takové pocity a přiznám se, že už jsem občas moje fotky z fotoaparátu smazal. Při hromadném prohlížení fotografií se nad mými fotkami cítím strašně trapně. Mám pocit, že na fotkách vypadám děsně a jsem absolutně nefotogenický.
Odpovědět1  0
mickael | 4.3.201113:28
Podle mého názoru je opravdovému fotografovi jedno, že ho někdo fotografuje ­(samozřejmě pomineme ponižující situace­) a už to ani nevnímá. Má pochopení pro kolegy, kterým se taky každou chvíli někdo schovává před fotoaparátem ­(a nakonec, není hloupé říkat kolegovi aby nedělal to, co vás oba baví?­). Navíc fotograf který chce fotografovat lidi nemůže přece chtít aby jeho naopak nikdo nefotil, musí být otevřený lidem a za tu dobu už si beztak zvykl na to jak vypadá a přijal svou podobu.
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 4.3.201110:34
Obzvlášť ty slaboduché ,,portréty,, já a foťák, pokud možno Nikon, Canon. Z toho se mi chce blut. Máte pravdu Janičko, udělat autoportrét není jenom tak, je to dřina, mě se to povedlo napotřetí, možná napočtvrté. Ze stodvacetikilového dědka udělat štramáckého padesátníka bez úprav, svědčí o tom co dovedeme. Víte co mám bab na seznamce?
Odpovědět0  0
Tomíno | 4.3.201110:02
Ano, opravdu se najdou. Shodou okolností se s jednou takovou mladou fotografickou duší znám. Jsme oba amatérští fotografové ­/upřímně je ona podstatně lepší, než já­/ a jsem přesvědčen, že její selfportréty jsou na výborné úrovni. Ano, jistě věřím tomu, že by se našlo mnoho profesionálů a dokonce i matérů, kteří by hledali chyby a vytýkali tu neostrost, tu špatné světlo, tu nevhodné stíny, či doknce kompozici. Ale právě těm bych doporučil, ať to nejdříve sami na sobě zkusí a pak ať polemizují a kritizují. Jsem přesvědčen, že se jim nepodaří vyfotit sami sebe ani zdaleka tak, aby to byl skutečně hezký a zajímavý snímek. U téhle mladé dámy si ale myslím, že má talent a cit pro právě takovou neuvěřitelně těžnou disciplínu, jakou bez diskuse tvorba selfportrétů je... Aby si někteří mylně nedomýšleli, že jí snad dělám nějakoiu propagaci, tak předem říkám, že ona o tomto mém chatu neví a doufám, že pokud se to doví, moc mi nevynadá... Všem přeji dobré světlo a to nejen při tvorbě selfportrétů..... :­-­) Například: http:­/­/www.photoserver.eu­/zobrazeni_fotky.php?cislo_fotky=160258&fotky_autora=1847
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 4.3.201113:22
No, kdyby to nebyla mladá, od přírody pěkná baba tak není o čem mluvit ­/z fotografického hlediska­/, ale ta architektura velice slušné.
Odpovědět0  0
Václav Brabec | 4.3.20117:11
Dobrý den, až do dneška jsem velmi rád četl Vaše roztomile naivní fejetonky. Ale jednou z hlavních zásad fotografa je, že nefotografuji osoby které s tím nesouhlasí. Pokud přes výslovný nesouhlas nutíte své kolegy fotografy či jiné lidi k tomu, aby se schovávali, pitvořili či třepali hlavou, nebo je fotografujete v nestřeženém okamžiku jen pro vlastní potěchu ztrácíte hlavně vy na morálním kreditu a své pověsti. S přáním pěkného dně a s díky za minulé článečky ­- Václav Brabec, fotograf
Odpovědět1  0
FotoZemek (919) | 4.3.201110:44
Di do Hader !!! Brabec !!
Zásadně se neptám, zásadně fotím a fotím tak, že to focení ani neví. Su profesionál a street fotka je odvětví kde su doma jak ryba ve vodě. A pokud to neumíš zmáčknout v té chvíli kdy focená osoba to pitvoření vypne, tak vem mašinu a odnes ji do bazaru. Šmíro !!!
Na úzkoprsou morálku, se ti můžu víš co !!!

http:­/­/www.facebook.com­/album.php?aid=2078434&id=1501296687&l=edcf692211
http:­/­/www.novinky.cz­/vase­-zpravy­/uzivatel=1198

A mimochodem, Jana psát UMÍ, sice posvém, má to její punc a to je to co tě žere, její fejetonky mají to co je vlastní jenom lidem s talentem. Mají osobitost.
Odpovědět0  1
Mirako (12) | 4.3.201121:19
Každý fotíme něco jiného. Ano a streetka je o něčem jiném, ale to co fotí nařčený kolega asi vyžaduje to on říkal a já se s tím ztotžňuji.
Navíc trocha pokory a slušnosti by vám neuškodila ­"Su profesionál­".... No a?
A mimochodem dotičný nic proti Janě neřekl...
A co je to vlastně úzkoprsá morálka? Na to je nějaká definice? Brabec mluvil jen o slušnosti a to je asi něco co vám není známo...
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 4.3.201123:56
Po co???
spadl z višně ne?
Odpovědět0  2
brkel (7) | 18.3.20115:34
..ptat se nekoho na souhlas k fotce je blbost... ..pokud chci neci portret, prijdu za nim a pozadam ho at mi zapozuje, co bude dal, to uz je na nem. Ale ze bych se ptal 50ti lidi na parniku, jestli jim nebude vadit, ze si ten parnik vyfotim... ..kravina... ..pokud ma nekdo namitky, staci pozadat, ja fotku smazu...
Odpovědět1  0
didi1 (12) | 4.3.20116:32
Ani ja by som to lepšie nenapísal, ale vo všetkom máš pravdu, je to skrátka zákon fotografa. :­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.